Jak rozwijać umiejętności programowania?
Ażeby wydedukować, czym jest wino, trzeba odróżnić skład jego szczegółów, gdy jest gronem, sokiem z winogron a następnie winem. Sok z winogron przed fermentacją składa się po największej części z wody i cukrów, a również z kwasów i innych substancji sztucznych w mniejszej ilości, które są odpowiedzialne za nieodwołalny skład wina. Fermentacja alkoholowa przekształca gigantyczną część cukrów z soku z winogron w alkohol etylowy, jednakowoż zostawia inne interesujące relacje, takie jak gliceryna. Co poniektóre z tych związków, jakie są aktualne w mniejszym stopniu, dają pewny charakter degustacji wina, tak jak i towarzystwo garbników, jakie odnajdują się w skórce winogron oraz można je uważać za naturalny konserwant, który zezwala winom starzeć się znacznie więcej niż 5 lat, co potwierdza wina. Inne szczegóły dodaje się do wina w sposób sztuczny i składają się na to, co oznacza się dodatkami do wina. Dodatki te maja na celu stabilizować miarodajne związki (białka, kryształy winianu itd.), zmniejszyć pułap kwasów, przeciwutleniaczy (kwas askorbinowy), farmaceutyków przeciwbakteryjnych (dwutlenek siarki, kwas sorbowy, sorbinian, kwas benzoesowy, kwas fumarowy).
1. Czytaj dalej
3. Przeglądaj
4. Tutaj
5. Sprawdź tutaj Sztuka baristów: jak robić idealną kawę?